مایع سوز/پساب سوز/لجن سوز Liquid Incinerator

ورود فاضلابهای شهری و صنعتی به آبهای سطحی و زیر زمینی، همچنین عدم مدیریت صحیح پساب ها توسط واحد های تولیدکننده، امروزه سبب بروز مشکلات مختلف زیست محیطی در کشور شده است.

تصفیه فاضلاب به طرق مختلفی از جمله: بیولوژیکی، شیمیایی، انعقاد الکتریکی و سایر روشها امکان پذیر می باشد ولی گروه های خاصی از فاضلابهای صنعتی به سبب پیچیدگی ساختار، تنوع مواد شیمیایی محلول، بالا بودن بیش از حد مواد محلول و … غیرقابل تصفیه بوده و یا فرآیند تصفیه طولانی مدت و پرهزینه ای را طلب کرده و در ضمن باعث تولید حجم وسیعی از لجن های شیمیایی و لجن های بیولوژیکی می شود.

تکنولوژی مایع سوز Liquid Incinerator یکی از راههای مدیریت پساب های مختلف سمی و خطرناک از طریق امحاء کامل پساب می باشد. در همین راستا شرکت انرژی فلات طراحی و ساخت اولین دستگاه مایع سوز دارویی/شیمیایی در کشور را با استفاده از دانش فنی و مشاوره شرکت اروپایی DEKONTA به انجام رسانید.

دستگاههای مایع سوز در دو گروه ثابت و دوار تقسیم بندی می شوند که روش مایع سوزی با توجه به میزان لجن و خاکستر حاصل از فرآیند انتخاب می شود.

مایع سوز | پساب سوز | Liquid Incinerator

پساب سوز

پساب سوز دارویی

اصول تکنولوژی

در این روش ابتدا پساب مایع از طریق پمپ به داخل محفظه بخار ساز دستگاه که قبلا از طریق محفظه احتراق تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، انتقال می یابد. سپس بخار حاصل از فرآیند به محفظه گازسوزی دو مرحله ای Dual After Burner انتقال پیدا کرده و طی چند ثانیه فرآیند گازسوزی هوای سالم از دودکش دستگاه خارج می شود.

لازم بذکر است دستگاه های پسماندسوز و مایع سوز/پساب سوز با بهره گیری از تکنولوژی روز اروپا (شرکت DEKONTA) و توسط شرکت انرژی فلات طراحی، تولید و بومی سازی شده است.

 

لازم بذکر است، پساب سوز شرکت دارویی سبحان آنکولوژی تولید کننده بیش از ۴۷ نوع داروی ضد سرطان که عملا سمی ترین و خطرناکترین پساب کشور را امحاء می نماید، موفق به اخد مجوز بهره برداری از سازمان محیط زیست استان گیلان می باشد.

سولفید ریکاوری یونیت، SRU, Sulfide Recovery Unit، بازیابی گوگرد

فرایند بازیابی گوگرد

امروزه فناوری‌های بازیابی و تبدیل آلاینده‌های گازی یکی از فن آوریهای پیشرفته محسوب می شود که در همین راستا قوانین زیست‌محیطی سخت‌گیرانه‌ای برای جلوگیری از انتشار آن اعمال می‌شود. گاز اسیدی تولید شده ازسوی پالایشگاه‌ها، توسط فرآیندهای بازیافت گوگرد به گوگرد عنصری تبدیل می شود که از این گوگرد می‌توان در صنایع شیمایی، کشاورزی و بهداشتی استفاده کرد.

انجام این کار نه تنها آلودگی زیست‌محیطی را از بین می‌برد بلکه ارزش اقتصادی دارد. فرآیندهای بازیافت گوگرد یا سولفور ریکاوری SRU اشاره کرد و گفت: خوراک ورودی‌ پالایشگاه‌ها معمولا دارای ترکیبات گوگردی است که از طریق فرآیندهای هیدروتریتینگ، ترکیبات گوگردی به سولفید هیدروژن تبدیل و سرانجام در فرآیندهای شیرین‌سازی با استفاده از حلال آمین، سولفید هیدروژن از ترکیبات موجود جدا می‌شود.

شرکت انرژی فلات با بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه فناوری بازیافت گوگرد قادر است کلیه دانش‌های فنی و طراحی پایه این واحدها که تا امروز متعلق به شرکت‌های خارجی بود را با توجه به اهمیت مسائل زیست‌محیطی، بومی‌سازی و در اختیار صنایع نفت، گاز و پتروشیمی قرار دهد.